Olika dimensioner av dejting

Att träffa andra människor är någonting som vi idag kan göra både i verkligheten och över nätet. Det senare har under de senaste åren blivit allt vanligare, även för mer än bara ytliga kontakter. Till och med kärleksrelationer går att finna här. Att träffas över nätet är någonting man kan göra på flera olika sätt. Att kontakta personer via alla de vanliga sociala medier som vi idag använder oss av är en ganska enkel väg, men det gäller då att man redan från början vet vem personen är. Man kan också läga känna människor via olika forum eller grupper där ämnen som du är intresserad av disskuteras.

Det allra vanligaste sättet för att finna en digital kärleksrelation är dock att registrera sig på en dejtingsida. Idag finns det en mängd med dejtingsidor att välja mellan där alla har olika inriktningar eller tillvägagångssätt för att hitta den rätta för dig. Hos en del sidor kan du själv göra sökningar i nätverket för att hitta personer som stämmer in på de preferenser osm du har för en partner. Här kan du då söka på allt ifrån intressen, jobb, framtidsdrömmar eller någonting annat som är viktigt för dig.

Andra sajter gör istället sökningen åt dig. Resultatet som visas är då baserat på frågor som du själv har fått svara på. Dessa frågor kan vara kring hur du själv är som person, samt hur du önskar att din partner ska vara. Dina frågor matchas sedan mot andra medlemmars svar och de personer som ser ut att kunna passa dig blir de som du föreslås att kontakta. Hur många förslag som kommer fram är olika från sajt till sajt och vissa tar även mer betalt, ju fler träffar du vill se. Det finns även de som är så pass säkra på att deras matchningsprocess fungerar att de ger dig dina pengar tillbaka om du inte hittar kärleken hos dem.